1.03.2013

Pulmoner Osteomyelit Hastalığı

Pulmoner Osteomyelit Hastalığı
Kriptokokkozis Pulmoner Osteomyelit Hastalığı

Pulmoner Nedir?: Akciğer ve Akciğer ile ilgili hastalık.
Osteomyelit Nedir?: Kemik ve iliğin iltihabıdır.

Pulmoner
Pulmoner

Kriptokokoz'a cryptococcus neoformans adlı, toprakta ve kuru güvercin pisliğinde yaşayan bir mantar sebep olur. Bir şahıs bu organizmayı solunum yoluyla aldığı zaman hastalık meydana gelir, buna en yatkın olan kişiler lösemi veya hodgkin hastalığına tutulmuş olanlar kortikosteroid ilaçlar alanlar ve AİDS hastalığına tutulmuş olanlar gibi bağışıklık sistemi zayıf düşmüş kimselerdir.

Hastalığın Belirtileri
  • Hafif ateş
  • Göğüs ağrısı
  • Öksürük
Osteomyelit
Osteomyelit


Kriptokokkozis Pulmoner Osteomyelit Hastalığı Teşhis
Bazı durumlarda hafif ateş, göğüs ağrısı ve öksürük gibi (muhtemelen balgam çıkartıran bir ökrüsük) sadece basit belirtiler meydana gelir. Daha ciddi vakalar bronşiti andırır ve akciğerlerde lezyonlar meydana gelir. Mantar akciğerlerde kalabilir veya yayılabilir. Özellikle, merkezi sinir sistemine ve buradan gittikçe artan şiddetli baş ağrılarına ve bunu takiben mide bulantısı, baş dönmesi, iştah kaybı, görüş bozuklukları ve zihinsel harabiyete yol açar.

Doktorunuz akciğerierdeki değişiklikleri tespit etmek için röntgen çekebilir ve mantarın olup olmadığını kontrol için balgam irin veya omirilik sıvısından örnekler alabilir.

Kriptokokoz Ne Kadar Ciddi Bir Hastalıktır?
Bazı hafif vakalar tedavisiz olarak iyileşir, fakat bu durum genellikle bağışıklık sistemleri zaten zayıflamış olan kişileri etkilediği için, kriptokokoz özellikle akciğerlerden dışarıya yayılırsa, ölüme yol açabilir.

Kriptokokkozis Pulmoner Osteomyelit Hastalığı Tedavi
Amphotericin B ve Flucytosirie genellikle enfeksiyonu yaklaşık 6 haftada temizler, akciğerlerde meydana gelen nodüllerin cerrahi olarak çıkartılması tavsiye olunabilir.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon